jueves, 7 de mayo de 2015

JAHMILA CANALE, ACTIVIDAD NÚMERO 17.






Fitxa d’anàlisi


Aspectes a analitzar
Diari A.
La Vanguardia
Diari B. Nom del diari: El País
Tipus de cerca directa (té cerca simple, avançada?)

Tipus de cerca avançada



Cerca avançada
Llenguatge de consulta (quins operadors té?)


Té operadors booleans, paraula clau, de posició i té un cercador avançat que dona possibilitat de filtrar els resultats per la data.
I també un cercador per excloure paraules.


Operadors booleans, de posicionament,  no en té de rang, paraules clau, de presencia o absència.
Filtres d’acotació temporal

Té filtres d’acotació temporal per mostrar resultats dins d’un període de temps determinat



No té filtres d’acotació temporal de perióde per sí es pot escollir un día, mes, o any derminat a una franja horària.
Filtres d’acotació en col·leccions dins del diari (seccions, suplements...)
Hi ha filtres d’edició i també de suplement. Es pot escollir l’edició de la regió desitjada.



No.
Filtres d’acotació en camps del registre (autor, títol...)
No. Es pot fer aquesta cerca mitjançant paraules clau

No.

Filtres d’acotació per formats (cerca de vídeos, fotos, gràfics...)



Grafic de línia de temps


No.


Cerca exploratòria o de navegació cronològica (calendaris)



Es pot escollir una opció que compara resultats del mateix tema al llarg del temps i també escollir un día determinat .



Hi ha només el calendari per seleccionar el día, mes o any en el que volem cercar resultats.

- El millor diari per a jo és La Vanguardia perquè té una cerca molt més completa i et permet escollir no només día any i hora sinó també un període. A més, disposa de la cerca per edicions i es més intuïtiu i fácil . El cercador del País va bastant malament ja que busques el mateix dos vegades i a la primera no surt i a la segona vegada que tornes a provar sí. 


1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

L’equació de cerca als dos diaris ha set ‘’ Musica AND España” . No he posat filtres temporals ja que no m’interassava tenir resultats només d’un día i el cercador del diari El país només et dona aquesta opció i no cerca amb operadors de Rang. Al cercador de La Vanguardia he posat per data del 1/2/2000 al 1/12/2015.

La Vanguardia: ‘’ Bisbal, rey en los Grammy ‘’ Edició de dissabte, 17 novembre de 2012.  http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2000/05/12/pagina-10/90774337/pdf.html?search=Musica%20AND%20Espa%C3%B1a

‘’ E xactamente un año atrás, el dúo puertorriqueño Calle 13 arrasaba en los Grammy Latinos, pero en el evento que tuvo lugar el jueves por la tarde en el hotel Mandalay Bay de LasVegas, el reparto fue mucho más igualitario y si bien fueron mayoría los mexicanos que se llevaron un premio a casa, hubo algo para todos, incluyendo a los españoles ‘’


El País : ‘’ El ‘’rock and roll’’ tambén puede ser una ranchera ‘’ . Edició del 7 de maig de 2013. http://cultura.elpais.com/cultura/2013/05/06/actualidad/1367866677_988544.html

‘’En plena Transición, como guitarrista de Tequila, Ariel Rot (Buenos Aires, 1960) se ganó a toda una generación a base de riffs cargados de rabia juvenil. Ahora sobrepasa la cincuentena, se enfada cuando oye murmullos en sus conciertos y prefiere no tocar más tarde de las 10 de la noche. “Un tipo que sacrifica su cena para ir a un concierto”, dice, “merece más confianza.’’

2. Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Cerca: ‘’Walking on sunshine’’

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques...), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

A IDMB es dona un resum més detallat de la película mentre que a All movie no hi ha sinopsi. Els dos la etiqueten al genere musical i romàntic i posen la duració que és de 97 minuts. A allmovies hi ha una opció d’enllaç que et porta a l’equip mentre que a IMDB hi ha una descripció sense enllaç menys completa. A All movie ho ha l’opció de veure pel·lícules relacionades amb la de la cerca però IMBD compta amb la possibilitat de veure el tràiler i els comentaris i compartir. Per a jo es millor IMBD perquè te més informació de la película en qüestió i el fet de les pel.licules relacionades em pareix interessant però en la meva opinió és molt més útil el tràiler i la descripció per tenir més informació de la cerca realitzada.

3. Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)





b. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo.
Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)




No hay comentarios:

Publicar un comentario